Töltés és hatótávolság

– A nyilvános töltők ingyenesen használhatók országszerte, semmilyen képzettség, vagy üzemeltető személyzet nem kell hozzájuk. A megfelelő töltőfej csatlakozása után a töltőoszlopon lévő menü egyszerű és logikus kezelésével kezdhető meg a töltés, melynek állapotát a töltőoszlop és a gépkocsi is mutatja.

– A nyilvános töltők keresésében gépkocsijaink navigációs rendszere segítséget nyújt, de érdemes weboldalakon is tájékozódni (pl.: https://openchargemap.org/site/, http://www.holtoltsek.hu/, http://everda.hu/toltok/ ) vagy  telefonos applikációt használni (pl.: Smart Charging).

– Az ELMŰ töltőpontok használatához az eCharge mobil applikáció használata szükséges. Autóink regisztrációval rendelkeznek, a belépési adatokat bérlőink rendelkezésére bocsátjuk.

-A gépkocsik egyszerűen tölthetők a gyári töltőjükkel bármilyen konnektorból, illetve az utcai gyors- és villámtöltőkkel. Villámtöltővel (CHAdeMO) 20-30 perc alatt tölthetők fel gépkocsijaink, egy átlagos utcai (ELMŰ) gyorstöltővel (Type 2) ez 1-1,5  óra. Otthoni töltés esetén a teljes töltöttség elérése kb. 10-12 órát vesz igénybe.

-A gépkocsik hatótávolsága nagymértékben függ a használati módtól, időjárástól (hűtés-fűtés).
Kia Soul EV esetében ez átlagosan 150-170 km,
Nissan Leaf esetében átlagosan 180-200 km

Parkolás zöld rendszámmal

– Az elektromos autók zöld rendszámmal rendelkeznek. Ez Budapesten és bizonyos nagyvárosokban ingyenes parkolást tesz lehetővé a közterületi parkolókban. A díjmentes parkolás nem vonatkozik a privát parkolók, parkolóházak, mélygarázsok igénybevételére. A zöld rendszám várakozási és megállási tilalommal jelölt helyeken való parkolásra nem jogosít, mint ahogy megfelelő további jogosultság nélkül a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolókat sem lehet elfoglalni. A nyilvános töltőknél a parkolás a töltés idejére engedélyezett és addig ingyenes. Ha az autó feltöltődött, akkor el kell onnan állni.

 

– Zöld rendszámmal Budapesten kívül az alábbi nagyvárosokban lehet ingyen parkolni:
https://villanyautosok.hu/zold-rendszam/mely-varosokban-lehet-zold-rendszammal-ingyen-parkolni/

Autópálya matrica

– Autóink éves országos autópálya-matricával rendelkeznek.

Buszsáv

– Fontos, hogy zöld rendszámos gépkocsival a buszsáv NEM HASZNÁLHATÓ!